Sector 1: 0746.984.984
Sector 2: 0728.522.255
Sector 3: 0784.993.993
Valcea: 0756.994.994

Microcipare Caini – Inregistrare RECS – Pasaport UE   arrow

Mii de caini ajung anual in adaposturi din cauza faptului ca sunt pierduti in orase. Cei mai multi dintre ei nu sunt recuperati niciodata de stapani si sfarsesc tragic.
O metoda buna de crestere a sanselor de gasire a acestora este aplicarea unui microcip si inregistrarea in RECS (Registrul De Evidenta Al Cainilor Cu Stapan).

Ce este microciparea si cum se face?

Microciparea este o procedura non-invaziva de implantare subcutanata a unui chip de dimensiunea unui bob de orez, de obicei plasat intre umerii animalului. Chip-ul are un numar unic de inregistrare si poate fi detectat si citit de un scanner.
Procedura in sine dureaza cateva secunde, la fel ca o injectie obisnuita, diferenta fiind ca se utilizeaza o seringa speciala.
Microciparea se poate face si altor animale de companie, pentru a facilita identificarea acestora, in caz de pierdere.
In plus, microciparea cainilor este o procedura obligatorie pentru eliberarea unui pasaport international, in cazul in care doriti sa calatoriti cu animalul in afara tarii.

Ce avantaje are microciparea cainilor?

– nu este dureroasa si nu pune in pericol viata animalului
– ajuta la identificarea rapida a animalelor
– numarul de inregisrare este valabil oriunde in lume
– citirea se poate face rapid
– permite identificarea animalelor pierdute
– descurajeaza furtul

Inregistrare RECS (Registrul De Evidenta Al Cainilor Cu Stapan):

Clinica veterinara MobileVet este utilizator autorizat al Registrului De Evidenta Al Cainilor Cu Stapan (RECS) si poate elibera carnet de sanatate cu serie si numar unic. De asemenea, in cadrul clinicii, exista posibilitatea de a microcipa animalul.

Inregisrarea cainilor in RECS este obligatorie!

1. Un caine care nu este inregisrat in RECS va fi considerat a fi “fara stapan” (vezi HG 1059/2013).

2. Cainii care sunt microcipati, dar nu au fost inregistrati, poti fi inscrisi in RECS, doar daca chip-ul este valabil.

3. Din data de 15 martie 2014 Legea interzice vaccinarea antirabica a cainilor neinregistrati.

4. Puii de caine – trebuie microcipati in termen de 90 de zile de la nastere, inainte de plasarea lor in alt domiciliu.

6. Orice schimbare intervenita in viata cainelui: schimbarea stapanului, vanzare, donare, pierdere, furt, trebuie inregistrata in RECS. Proprietarul are obligativitatea informarii medicului veterinar!

5. Sterilizarea cainilor de rasa mixta, care nu au un atestat de rasa de la Asociatia Chinologica, este obigatorie. Exceptie fac exemplarele care nu pot suporta aceasta interventie din cauza anumitor boli.

Pasaportul pentru animale de companie

Pasaportul pentru animale de companie este un document creat de Uniunea Europeana, care este eliberat de medicul veterinar si contine informatii despre vaccinarile pe care animalul le-a primit.
Pasaporul va ofera dreptul de a calatori cu animalul de companie in afara granitelor tarii si este valabil pe perioada vietii animalului.
Fiecare tara din lume are propriile reguli in ceea ce priveste animalele de companie care ii trec granita, de aceea inainte de a calatori, va recomandam sa consultati aceste reguli.
Clinica noastra va sta la dispozitie, atat cu eliberarea Pasaportului pentru animale, cat si cu completarea sa, pentru a nu avea probleme in deplasare.

pasaport-animale