Laborator Analize Veterinare   arrow

In cabinetul veterinar Mobile Vet detinem un laborator clinic medical veterinar digital, care este complet interconectat si integrat – IDEXX VETLAB STATION. Acesta emite un buletin de analize complet prin integrarea si transmiterea rezultatelor pacientului (hematologie, biochimie, electrolitii si gazele din sange, coagulare, urina).

Analizele hematologice se realizeaza cu ajutorul IDEXX LaserCyte Dx Hematology Analyzer, un analizator performant care utilizeaza tehnologia laser flow citometrie.
Sistem automat hematologie 5 DIFF cu determinarea a 24 de parametrii:celule albe exprimate procentual si valoare absoluta : limfocite,monocite, neutrofile, eozinofile, bazofile; hematii: numar absolut, Hgb, Hct, MCV,MCH,MCHC,RDW; trombocite: MPV,PCt% PDW; reticulocite valoare absoluta si procentuala
Analizorul ofera pentru fiecare categorie de celule informatii despre :
• lobularitatea celulara
• raport nucleu/citoplasma
• volum celular
• densitate intercelulara
• granulatie celulara specifica

Analizorul ofera o numarare absoluta si procentuala a reticulocitelor , utilizeaza tuburi de analiza cu control propriu per analiza si un sistem fara prepararea probei ceea ce elimina posibila contaminare a acesteia. Volum de proba necesar 95 μl.Timp de efectuare a unei analize complete este de max.8 minute.
Aparatul utilizeaza un sistem de operare tip TOUCH –SCREEN.

IDEXX Lasercyte - Mobile Vet

Analiza urinei se realizeaza cu aparatul IDEXX VETLAB UA Analyser. Avantajele acestui aparat sunt exactitatea si rapiditatea rezultatelor. Parametrii determinati sunt: BLD(sange hemoglobina), PRO(proteine), pH, GLU(glucoza), LEU(leucocite), KET(cetone), BIL(bilirubina), URG(urobilinogen).

Este un analizor compact usor de folosit, specific uzului veterinar. Analiza probei de urina se realizeaza in mai putin de 70 de secunde pentru canide, feline si ecvine.

IDEXX VETLAB UA Analyser - Mobile Vet

Analizor IDEXX Coag Dx

Este un analizor pentru uz veterinar pentru determinarea timpului de coagulare. Analizează 4 parametrii: citrat PT, citrat aPT, PT si aPTT (pentru feline și canide) și PT și citrat PT pentru ecvine.

Volumul de probă este de 0,2 ml, se pot utiliza probe de sânge integral sau cu citrat de sodiu.

Nu necesită întreținere zilnică și poate stoca până la 600 de pacienți. Rezultatele se obțin în câteva secunde. Greutate 530 g.

Analizele de biochimie se realizeaza cu aparatul IDEXX VetTest 8008, o statie performanta care ofera rezultatele in cel mai scurt timp. Atasata de analizorul de biochimie este si statia Idexx Snap Reader Series II.

IDEXX VetTest 8008 este un analizor biochimic dezvoltat special pentru uz veterinar.

Aparatul utilizeaza tehnica “dry-slide” ce asigura filtrarea substantelor de interferenta din proba. Astfel pot fi analizate si probe lipemice, icterice sau hemolizate.

Exista 26 de parametrii individuali (ALB, ALKP, ALT, AMYL, AST, BUN, CHOL, CK, CREA, GGT, GLOB, GLU, LAC, LDH, LIPA, NH3, PHOS, TBIL, TP, TRIG, UCRE, UPC ratio, UPRO, URIC, Ca, Mg) ce pot fi analizati sau 7 paneluri predefinite cu 12 sau 6 parametrii/panel.

Timpul de lucru este unul redus, de numai 8 minute pentru un maxim de 12 parametri simultan.Volumul necesar de proba este de maxim 150 μl pentru analizarea a 12 parametri. Analizorul este configurat cu intervale de referinta pentru 38 de specii, iar raportarea rezultatelor este in functie de varsta pacientului. Pentru fiecare analiza poate fi generata o lista de diagnostice posibile.

IDEXX VETTEST - Mobile Vet


Programeaza-ti animalutul pentru analize de sange! Suna la 0768.893.893 sau 0728.522.255


Aparatul IDEXX VetStat Electrolyte and Blood Gas Analyzer este folositor in situatiile de urgenta. Prin folosirea lui putem determina gazele si electolitii din sange pentru a-i administra o terapie adecvata a fluidelor animalutului dumneavoastra.

IDEXX VETSTAT este un aparat portabil, de uz veterinar pentru determinarea electrolitilor si gazelor din sange.

Utilizeaza ser sau plasma pentru electroliti, si sange integral pentru celelalte determinari.Timpul pana la obtinerea rezultatului este de max 2 minute.

Volumul de proba este de 125μl. Speciile analizate sunt canide, feline, ecvine si altele. Aparatul dispune de un monitor touch-screen si poate stoca pana la 200 de analize.

PARAMETRII

Electroliti Na+, K+, Cl–
Electroliti + 8 plus Na+, K+, Cl–, pH, PCO2, tCO2, HCO3–, anion gap
Electroliti si Gaze Na+, K+, Cl–, pH, PCO2, PO2, tHb, SO2, tCO2, HCO3–, base excess, anion gap
Calciu Ionizat Ca++
Glucoza GLU

IDEXX VETSTAT - Mobile Vet

ANALIZOR CHIMIE IDEXX CATALYST ONE. Acest aparat performant ajuta la determinarea analizelor de biochimie, electrolitilor din sange si analizelor speciale – fructozamina, fenobarbital, T4 raport Proteina: Creatinina din urina. Cu o singura proba se obtine un examen biochimic complet, dozarea de electroliti in numai 8 minute.
Tehnologie dry – slide cu strat de filtrare ce indeparteaza toate substantele de interferenta dintr-o proba.
Pe acelasi echipament se poate analiza T4 in mai putin 15 minute.
Rezultatele sunt disponibile in timpul vizitei pacientului. Catalyst One poate efectua 30 de teste (parametrii) inclusiv fructozamina, fenobarbital si raport Proteina:Creatinina (P:C) din urina.

IDEXX Catalyst One - Mobile Vet

Fructozanima – Dozarea acestui paramentru face posibil un management corect si sustinut al diabetului zaharat la caine si pisica.

IDEXX Catalyst One Mobile Vet 
Fenobarbital – Dozarea acestui paramentru face posibil un management corect si sustinut al pacientilor cu convulsii (epileptici).
O abordare corecta a pacientilor cu convulsii este sa se testeze IN-HOUSE fenobarbitalul. Valorile serice ale acestuia se modifica in cateva minute de la prelevarea probei.

Imbunatateste intelegerea proprietarului in ceea ce priveste necesitatea efectuarii de analize: Avand rezultatele imediat cat dureaza vizita pacientului acestea pot fi explicate cu usurinta proprietarului.

Integrarea rezultatelor: Catalyst One la fel ca si celelalte echipamente din suita IDEXX,se interconecteaza cu celelalte echipamente cat si cu sistemul de management al cabinetului,permitand clinicii un acces facil la toate informatiile despre pacienti.

Microscop binocular Optika 1000x B-159

Iluminare: Lumina transmitita
Tip lampa: LED
Putere de marire: 1000
Tip obiectiv: Acromat
Factor de marire: 4,10,40,100
Ocular: 10x/18 Weitfeld
Tip constructiv: Binocular
Postura vizualizare: 30° vedere inclinata, cap rotativ 360°
Focusare: Actionare fina si rapida