Sector 1: 0746.984.984
Sector 2: 0728.522.255
Sector 3: 0784.993.993
Valcea: 0756.994.994

Vidarea glandelor perianale   arrow

caini

Foarte multi caini, si chiar unele pisici, au probleme cu glandele perianale, in multe situatii aceastea provocand probleme medicale, durere si situatii foarte murdare, la propriu.

Ce sunt glandele perianale?

Glandele perianale sunt localizate de o parte si de alta a anusului, la caini si pisici, si au rolul de a produce un lichid uleios si maroniu, foarte mirositor, util in marcarea teritoriului. Aceste glande, atunci cand functioneaza normal, se videaza in mod natural, prin procesul de defecare.
Glandele perianale si fluidul secretat de ele, sunt parte din modul in care animalele comunica.


Animalutul tau necesita vidarea glandelor perianale?  Suna acum! 0768.893.893 sau 0728.522.255


Cand devin glandele anale o problema?

Cel mai comun mod prin care aceste glande devin “o problema” este blocajul – lichidul pe care il secreta nu este expulzat in mod natural, devine uscat si ingrosat, ceea ce duce la formarea unui fel de dop in orificiile prin care se elimina.
Din fericire, blocajul acestor glande este usor de tratat, prin vidarea glandelor mecanic, folosind degetele. Vidarea glandelor perianale este o procedura de rutina, care face parte din toaletarea regulata a cainilor si pisicilor ce au o predispozitie pentru a dezvolta un blocaj.
Daca blocajul glandelor se intmpla des, atunci medicul veterinar va poate recomanda imbogatirea dietei animalului cu mai multe fibre. Fibrele vor mari cantitatea de fecale, ceea ce va pune mai multa presiune pe glande si va ajuta la vidarea lor naturala.

Daca animalul nu prezinta nicio problema legata de aceste glande, atunci nu este nevoie de vidarea mecanica.

Simptome ale blocajului glandelor perianale

  • Taratul fundului pe podea
  • Linsul in exces sau muscatul anusului
  • Miros urat emanat de animal
  • Constipatie sau durere la defecare

Ce se intampla cand nu glandele perianale cu probleme, nu sunt vidate?

Lasate netratate, glandele perianale blocate pot cauza o infectie. Cand acest lucru se intampla, puteti observa un lichid de culoare galbena in zona anusului. Infectiile sunt foarte dureroase si pot determina un comportament agresiv al animalului, iar daca sunt avansate, poate fi nevoie inclusiv de o interventie chirurgicala, pe langa tratamentul medicamentos.