Sector 1: 0746.984.984
Sector 2: 0728.522.255
Sector 3: 0784.993.993
Valcea: 0756.994.994

Hemodializă veterinară – Dializă peritoneală   arrow

Hemodializa poate fi o metoda de a salva viata animalelor, in situatiile de insuficienta renala acuta, expuneri la toxine, infectii violente in organism, sau obstructii ale canalul uretral.

Ce este Hemodializa?


Hemodializa este o terapie folosita frecvent in cazuri de insuficienta renala acuta, pentru a elimina toxinele uremice si mentine echilibrul electroltic normal.
Hemodializa nu “repara” rinichii bolnavi, insa ajuta la mentinerea organismului sanatos, cat timp rinichii pacinetului se vindeca.

In ce cazuri se apeleaza la Hemodializa?

• Insuficienta renala acuta
Indicatiile de utilizare ale dializei in insuficienta renala, includ, atat forma sa acuta, cat si cronica. Uremia acuta este, de departe, cea mai comuna indicatie pentru dializa, la caini si la pisici. Aceasta este luata in considerare atunci cand consecintele clinice ale uremiei acute nu mai pot fi gestionate eficient, cu medicatie.                                                                                       
Boli ce pot fi insotite de insuficienta renala:
– Leptospiroza
– Pielonefrita
– Glomerulonefrita
– Nefrotoxicitate (spre exemplu: intoxicatii cu Ibuprofen, flori de Crin sau stafide)
– Stabilizarea preoperatorie a obstructiei ureterale
– Leziune ischemica
– Insuficienta renala acuta, produsa de o boala sistemica (spre exemplu pancreatita)

Insuficienta renala cronica terminala
Hemodializa poate fi folosita cu succes pentru tratamentul bolii renale cornice, la pacientii in stadiu terminal, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii.

• Intoxicatii
Hemodializa este, de asemenea, folosita in gestionarea expunerilor mari la toxine, dializa grabing eliminarea anumitor toxine din organism.
Iata cateva dintre cele mai commune toxine, pentru care s-a folosit cu success hemodializa:
– Antigel (etilenglicol) – astfel de intoxicatii trebuie tratate in primele 12 ore de la ingestie
– Acetaminofen
– Alcool (etanol)
– Chimioterapeutice
– Acid acetilsalicilic
– Aminoglicozidele
– Fenobarbital


Animalutul tau prezinta afectiuni renale? Suna-ne pentru urgente! 0768.893.893 / 0728.522.255


Dializa peritoneala – o alternativa a Hemodializei

Dializa peritoneala este, de asemenea, o terapie de inlaturare a unor produsi toxici din organism, in contitiile unor afectiuni acute sau cronice ale rinichilor.
Procedura foloseste peritoneul ca membrana de filtrare si este utilizata in special in cazurile in care pacientii sunt mai mici de 10kg, sau foarte in varsta.                                                   
Clinica Veterinara Mobile Vet se numara printre primele clinici veterinare care sa aiba in dotare un sistem de dializa modern, care sa vina in ajutorul pacientilor cu problem renale.
Clinica noastra dispune de de un Sistem de dializa Braun Dialog+ fiabil si sigur, in tratamentul renal ce se bazeaza pe fluxurile de lucru si cerintele practice ale tratamentului de dializa si degreveaza utilizatorul de numeroase etape prin interactiunea echipamentului sau hardware excelent si a componentelor software inteligente.