Sector 1: 0746.984.984
Sector 2: 0728.522.255
Sector 3: 0784.993.993
Valcea: 0756.994.994

Deparazitari interne si externe   arrow

Alaturi de vaccinare, deparazitarea (interna si externa) este unul dintre cele mai comune si eficiente tratamente prevenitive la caini si la pisici.
Multumita acestei proceduri, riscul de imbolnavire a animalului, scade semnificativ, la fel ca si riscul de a transmite paraziti altor animale, sau chiar stapanilor.

Deparazitarea externa la caini si pisici

Cei mai comuni paraziti externi, cu care stapanii se confrunta, sunt puricii si capusele. Acestia se hranesc cu sangele animalelor de companie, insa pot fi transmisi cu usurinta si oamenilor. Foarte important de retinut, este ca atat puricii, dar mai ales capusele, trebuie tinute la distanta, pentru ca transmit boli foarte serioase.

Capusele erau, in trecut, un parazit sezonier insa, din cauza modificarilor climatice, capusele sunt active acum in aproape toate sezoanele.
Acestea sunt prezente, in special, in zonele cu multa vegetatie, in parcuri, paduri si curtile cu iarba inalta. De aceea, recomandam o examinare atenta a blanii animalului, dupa ce acesta a avut parte de o escapada in astfel de zone.
Capusele se ataseza de pielea animalului, folosindu-se de “piesa bucala” si se hranesc cu sangele acestuia, crescand in dimensiuni. In timpul hranirii, capusele pot transmite parazitul Babesia, care produce Babesioza, o boala extrem de grea.
!!! Foarte important: NU incercati sa smulgeti capusa de pe pielea animalului, exista riscul ca trupul sa se desprinda de cap si acesta sa ramana atasat de piele. De asemenea, prin apasarea pe corpul capusei, puteti expulza din aceasta sange, marind sansele de infectare.

Puricii sunt mult mai mobili decat capusele, de aceea, prezenta lor poate fi confirmata mai ales, prin observarea excremetelor pe care acestia le lasa pe blana animalului. Pentru verificare, examinati cu atentie zona gatului, burta si subratul (cele mai preferate locuri) si daca observati puncte negre mici, atunci este foarte posibil sa fie si purici.

Pentru a tine la departare puricii si capusele, recomandam deparazitarea externa regulata, respectand indicatiile produselor de deparazitare alese.


Ai grija de animalutul tau! Suna pentru programare ! 0768.893.893 sau 0728.522.255


Deparazitarea interna

Parzitii intestinali sunt o cauza foarte comuna de imbolnavire, la caini si pisici, care pot genera probleme serioase de sanatate, cu efecte pe termen lung.
Cei mai cunoscuti paraziti intestinali sunt: viermii inelati, viermii cu carlig, viermii bici, viermii lati si protozoarele. Acestia afecteaza cainii si pisicile indiferent de rasa si varsta si se transmit cu usurinta de la exemplar, la exemplar.

Simptomele infectiei cu paraziti:

– cainele se freaca cu fundul de podea
– voma
– diaree
– abdomen marit
– pierdere in greutate
– blana fara stralucire

Pentru prevenirea infectiei cu paraziti intestinali, deparazitarea interna este obligatorie, respectand recomanadrea medicului veterinar. De obicei aceasta de face la intervale de 3-4 luni.
deparazitari